Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bulunan ve Hollanda Türk Federasyonu (HTF)’ye bağlı Versam Ülkü Ocağı’na kimliği belirsiz kişilerce ard arda iki salsdrı düzenlenmesi socnucu harekete geçen güvenlik güçleri saldırganlardan üçünü yakaladı.

Molotof kokteylli ve taşlı saldırı sonucu camları kırılan Versam Ülkü Ocağı’nın güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik güçleri, saldırıların yaklaşık 15 kişi tarafından yapıldığını söyledi.

Rotterdam Anakent Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb dün Versam Ülkü Ocağı’nı ziyaret ederek Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ülkü ocaklarına saldıran kişilerden üçünün kısa sürede yakalnadığını ve sorgularının sürdüğünü söyleyen Aboutaleb, Hollanda’nın bir hukuk devleti olduğunu ve yasalar çerçevesinde herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu ifade etti.. Bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizen Aboutaleb, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken tedbirlerin en sıkı şekilde alındığını belirtti.

Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Versam Ülkü Ocağı’da yaptığı incelemelerin ardından Türk çayı ikram edilerek uğurlandı.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Hollanda Türk Fererasyonu Başkanı Murat Gedik, “ Hollanda bir hukuk devletidir. Biz tüm teşkilatlarımızla, insanlarımızla içinde yaşadığımız Hollanda’nın yasaları çerçevesinde yıllardır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz Versam Ülkü Ocağı’na iki kez arka arkaya, bir gün sonra da Scheidam Ülkü Ocağına yapılan saldırı bizleri provoke etmek, Türkiye’de yaşanan olayları buraya taşımak için düzenlenmiş olabililir. Saldrganların kısa sürede yakalanmış olması sevindiricidir. Henüz saldırganların kimlikleri hakkında bir bilgimiz yok, sorgulamanın devam ettiğini öğrendik. Belediye başkanımız Ahmed Aboutaleb’in bizzat gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bizim de sıkca söylediğimiz gibi soğuk kanlı ve sağduyulu olmak lazım. Hiç kimse ülkücü camiayı emellerine alet edemeyecektir. Güvenlik tedbirlerinin artırıldığını öğrendik. Umarım Rotterdam ve Schiedam’da yapılan saldırılar son olur” dedi.

©SONHABER.EU