Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb gündemden düşmüyor. Aldığı bir çok karar ile tepkilere neden olan başkanın son PEGİDA kararı da ülkeyi ikiye böldü.

Daha önce Rotterdam Konsolosluğu önünde toplanan Türk vatandaşlarına polisin atlarla köpeklerle müdahele etmesine izin verip vur emri çıkarttıran Aboutaleb, şimdi de İslam ve Yabancı düşmanı PEGİDA'nın cami önünde provokatif eylemine karşı çıkmaması bir çok kesimin tepkisini çekti.

Yabancı düşmanlarının hic beklemediği bir şekilde Laleli Camisi çevre sakinleri, Hollandalılar, Türkler, Faslar, daha bir çok farklı kültürden insanların yanı sıra, kilise görevlileri, yahudi vatandaşların kenetlenip camiye sahip çıkması ve destek vermek için cami önünde toplanmasının ardından yüzlerce insanın oluşturduğu insan selini gören PEGİDA'nın korkup kaçmasına neden olmuştu.

Bu duruma çok üzülen Aboutaleb, '' eylem yapmalarına izin verilmeliydi. Kinlerini kusmak isteseler bile buna hakları vardı. Bu olayda kazanan olmadı büyük bir kayıp yaşandı. Düşünce özgürlüğüne saygılı olmalıyız '' dedi.

Başkanın sözleri, '' PEGİDA'ya eylem yapması için kimse engel olmadı. Gelip yapsalardı. Ancak kendileri korkup kaçtılar '' yorumlarına neden oldu.

SONHABER.EU