Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Türkiye'nin Suudi Arabistan üzerindeki baskısını azaltabilmek için Fetö terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in iadesinin nasıl mümkün olacağının araştırdığı öne sürüldü.

Amerikan NBC televizyonu, Beyaz Saray'ın federal kurumlardan Fetö terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in iadesinin nasıl mümkün olacağının araştırılmasını istediğini aktardı. İsmi açıklanmayan dört farklı kaynağa dayandırılan haberde Trump yönetiminin bu yöndeki talimatını geçen ay verdiği öne sürüldü.

Beyaz Saray'da görev yapan iki üst düzey yetkilinin, ABD'nin Penisilvanya Eyaleti'nde ikamet eden Fetö terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için Trump yönetiminin yeni yollar aradığını söyledi.

NBC News'in haberine göre Trump yönetimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir numaralı düşmanı olarak görülen Fetö terör örgütü lideri Gülen'in iadesiyle Suudi Arabistan ile Türkiye arasında gerilen ortamı yatıştırmak istiyor.

Habere göre, Beyaz Saray yönetimi geçtiğimiz Ekim ayında FBI, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD İçişleri Bakanlığı’na Gülen’in iadesini sağlayacak yasal yollar bulmaları için emir verdi.

Kaynak:NBC/euronews