ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabına ilişkin, "Türkiye tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdi. Hiçbir kalkışmanın, milletin karşısında gücünün olmadığını gösterdik. Tankların önünde yüreğiyle, iman gücüyle duran gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız darbeyi geri püskürttü. Bu tarihe de siz böyle not düşmüş oldunuz, tebrik ediyorum." dedi.

Kaya, AA'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri derlediği kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kaya, darbe girişimi nedeniyle tüm millete geçmiş olsun dileklerini iletti, medyaya da dik, onurlu duruşundan dolayı teşekkür etti.

AA'nın bu süreçte iyi bir habercilik örneği sergilediğini belirten Kaya, "Mecliste bizlerle röportaj yaptılar. Tüm Türkiye'ye, dünyaya bizim sesimizi duyurdular. Onun için de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının çok güzel bir eser olduğuna vurgu yapan Kaya, "Çok kısa zamanda böyle bir eser hazırladığınız için tüm ajansa teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Tarihi bir gün yaşandığını dile getiren Kaya, "Türkiye'nin büyük bir darbe girişimini milletin desteğiyle, cansiperane kendisini feda etmesiyle tüm siyasi partilerin dik duruşu, medyamızın, kahraman polislerimizin duruşuyla birlikte püskürttük. Çok fazla şehidimiz oldu, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu tarihi günde büyük bir destan yazıldığını aktaran Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu destanda kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, tüm toplum kesiminin cansiperane mücadelesi oldu. Bütün bu kahramanlık hikayelerini de böyle kitaplaştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. Güzel bir eser olmuş, tarihe not düştünüz. 15 Temmuz gününün önümüzdeki yüzyıl konuşulacağını düşünüyorum. Türkiye tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdi. Hiç bir kalkışmanın milletin karşısında gücünün olmadığını gösterdik biz. Tankların önünde yüreğiyle, iman gücüyle duran gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız darbeyi geri püskürttü. Bu tarihe de siz böyle not düşmüş oldunuz tebrik ediyorum."