Yaklaşık 60 yıldır sözü edilen ancak değişen yönetimler, yıllar boyunca gelen tepkiler ve mevzuattaki bazı engeller nedeni ile bir türlü hayata geçirilemeyen Delft – Schiedam karayolu bağlantısı, sonunda trafiğe açıldı.

Cuma akşamından bu yana 7 kilometrelik kısmı kullanımda olan A4 karayolunun Delft ile Schiedam şehirlerini bağlayan kesimi, Pazar akşamı saat 22,30’dan itibaren tamamen açıldı. Tahminlere göre yol günlük olarak 130 bin araca hizmet verecek.

Yolun zarar görmeden kullanılması için bölgedeki suyun boşaltılması gerekmekte. Geçtiğimiz hafta Salı günü Delfland Su İşleri tarafından alınan kararla günlük olarak 1,5 milyon litre su boşaltılmasına karar verilmiş durumda.

Öte yandan yol boyunca özellikle Schipluiden bölgesinde yolun seviyesinin düşük olduğu ve topraktaki su oranının düşmesi halinde konutlarda çökme yaşanması riski oluşacağını belirten Su İşleri buna karşı bir yöntem geliştirdi. Yapılan açıklamaya göre, topraktan pompalanan su, özel bir teknikle tekrar toprağa enjekte edilecek.

© SONHABER.EU