Yaşadıkları ülkelerdeki iç savaştan kaçarak Avusturya’ya sığınan 5 bin mülteci sefil oldu. Bu ülkeye sığınan mülteciler 2 bin 300 yatak kapasiteli mülteci kabul merkezinde olumsuz şartlarda yaşıyor. Bazı sığınmacılar yeterli yatak olmadığı için kampın bahçesinde çadırlarda kalıyor.

Ülkelerindeki çatışmalar ve yoksulluktan kurtulmak için binlerce kilometre yol kat ederek Avusturya’ya gelen binlerce mülteci Traiskirchen Mülteci Kabul Merkezi'nde kalıyor ancak yaşam şartları insanlık dışı.

Bu kişiler Uluslararası Af Örgütü'nün nitelemesine göre "insanlık dışı şartlarda" hayatlarını sürdürüyor.

Bölgeden gelen haberlere göre geceleri dışarıda yatan sığınmacılar gündüzleri de kasaba içindeki parklarda ve sokaklarda yaşıyor. En çok Suriye, Irak, Afganistan ve Somali'den gelen sığınmacılar, Avusturyalılar, kilise ve sivil toplum örgütlerinden gelen yardımları kabul ediyor.

Uluslararası Af Örgütü, 18 Ağustos'ta açıkladığı raporunda, Traiskirchen kampında ciddi insan hakları ihlalleri işlendiğini, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu binden fazla kişinin aşırı kalabalık nedeniyle açık havada kalmaya zorlandığını belirtmişti.

Yetkililer ise sayıları her geçen gün artan sığınmacıların kampın kapasitesini zorladığını ve bazı aksaklıkların yaşanmasının "kaçınılmaz" olduğunu savunuyor.