27 Haziran’da Cezayir kökenli 17 yaşındaki Nahel M.’nin polis kurşunu ile ölümünün ardından Nanterre'de başlayan gösteriler, önceki günlere kıyasla azalsa da Marsilya ve Lyon'da tansiyon hala yüksek. 

Çıkan olaylarda binlerce araba ve yüzlerce bina kundaklandı ve dükkanlar yağmalandı. Polis karakolları, itfaiye istasyonları, belediye binaları ve okullar saldırıya uğradı. Olaylar nedeniyle şu ana kadar en az 1 milyar euroluk hasar meydana geldiği tahmin ediliyor. 

Marsilya'da eski model koleksiyon araçların bulunduğu bir garaj yağmalandı, onlarca araba çalındı. Kentte gösteri düzenlemek yasaklandı. Toplu taşıma seferleri durduruldu.

Lyon'da bir grup aşırı sağcı, belediye binasının önünde bir araya geldi. Polis, grubu biber gazı kullanarak dağıttı.

Belediye başkanlarından "sükunet" çağrısı
Bir kasabanın belediye başkanının evine yapılan saldırı sonrası, ülke çapında Belediye başkanları toplanarak 'sükunet' çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bazı hükümet üyeleriyle durum toplantısı yaptı.
Ülkede düzenin ve sükunetin yeniden tesisi için hükümete "gereken her şeyi yapma" talimatı verdi. Macron’un bugün de belediye başkanları ile bir araya gelmesi beklenmekte.

Bir haftadır devam eden olaylarda3 bin 200 kişi gözaltına alındı. Cezayir asıllı genci vuran polis ise 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.

Ölen genç ve polis memuru için ayrı ayrı çevrim içi yardım kampanyası başlatıldı. Öldürülen gencin ailesi için 150 bin euro toplanırken, onu vuran polisin ailesi için 800 bin euroluk yardım toplanması dikkat çekti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş