Salı günü sunulan tütün karşıtı plan hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Rousseau, "Sigara içme yasakları pek çok yerde zaten denendi. Bazı plajları, bazı parkları ve okul çevrelerini düşünün. Şimdi bunun gerçekten norm haline gelmesini sağlayacağız," dedi. 

Sigaranın, ülkedeki ilk ölüm nedeni olduğuna işaret eden Rousseau, 2023-2027 Yeni Ulusal Tütün Kontrol Programı kapsamında sigara paketinin fiyatını kademeli olarak artıracaklarını duyurdu. Buna göre 2025 yılında bir paket sigaranın fiyatı 12 euro, 2026 yılında ise 13 euro olacak.

Fransız hükümetine göre, sigara ve tütün satışıyla mücadele edilmesi halinde yılda 75 bin kişinin ölümünün de önleneceğini, atılan adımlarla özellikle sigara tüketmeyen gençlerin, daha az sigara dumanına maruz kalacağını öngörüyor. 

Hükümet önümüzdeki yılın başlarında sigara yasağının kapsamının genişletileceği ve daha fazla alanın sigara içilmesi yasak bölge olarak ilan edileceği bir yasa tasarısı hazırlıyor. Bunun yanı sıra sigaralara uygulanan vergi de artacak. Hükümet ayrıca tek kullanımlık e-sigaraların yasaklanması için de bir çalışma yürütecek. 

Tütün ve sigara karşıtı hazırlanan planın Aralık ayı başında mecliste oylanması bekleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş