Fransız basınındaki habere göre, 8 Haziran'da biri Hollandalı 4'ü çocuk 6 kişiyi bıçakla yaralayan Abdalmasih H. Bron kentindeki Vinatier isimli psikiyatri hastanesine sevk edildi ve burada özel bir birime alındı.

Olay günü sabah saatlerinde Hristiyan olduğunu açıklayan Suriyeli sığınmacı, elindeki bıçakla parktaki vatandaşlara saldırdı. Parkta bulunan bazı kişiler saldırgana müdahale etmeye çalıştı ancak fail, 6 kişiyi yaraladı.

Polisin gözaltına aldığı zanlının üst aramasında bir silah, Hristiyanlıkla ilgili iki resim, haç kolye, 480 euro ve İsveç menşeli sürücü belgesi bulundu.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, olay sonrası yaptığı açıklamada zanlının 2013'te İsveç'te yaptığı iltica talebinin kabul edildiğini, bu ülkede oturum iznin bulunduğunu ayrıca İtalya ve Fransa'da da iltica talebinde bulunduğunu, bu taleplerinin ise reddedildiğini kaydetti.

Zanlının "cinayete teşebbüs" gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildi. Zanlı intihar etme olasılığına karşı özel hücrede tutulmakta.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş