Ancak Mine Kızılkılınç’ın hastalığı, tedavi süreci ve Fransa’da tedavisinin bırakılarak ölüme terk edilmesi üzerine kızı Dudu hanımın anavatan Türkiye’den yardım istemesi; Fransa açısından bir ayıp, Türkiye içince bir onur hizmeti olmasına sebep oldu.

Bir yıldır kanser teşhisiyle Saint Etienne Üniversite hastanesinde tedavi gören Mine Kızılkılınç koronavirüs salgının başlamasıyla, 17 martta, 65 yaş üstü hasta olduğu gerekçesiyle evine gönderildi.

Mine Kızılkılınç’ın kızı Dudu, annesine aşır dozda ağrı kesici verildiğini ve bu şekilde ölüme terk edildiğini açıkladı. Hastanenin tedavi değil acısız ölümüne karar verdiği aynı hastanede çalışan Cezayir uyruklu Müslüman bir doktor tarafından da teyit edildi.

Anne Mine, evde kaldığı sürede 2 kez kalp krizi geçirdiği halde, ambulans ve tedavi çağrılarına cevap verilmediğini anlatan kızı Dudu, ağrı sebebiyle hastaneye götürüldüğünde ise “valium” denilen bir sakinleştirici verilerek eve gönderildiğini anlattı.

Son çare olarak Türkiye’den yardım isteyen Mine hanım ve kızı Dudu’nun sesini Ak Parti milletvekili Metin Külünk, UID genel başkanı Bülent Bilgi ve Hollanda Eindhoven UID Başkanı Zafer Gültekin duydular ve yakından ilgilendiler.

Daha önce yurtdışındaki birçok hasta vatandaşına yaptığı gibi Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve sağlık bakanlığı yetkililerinin çalışmalarıyla dün gece Türkiye’ye nakledildi ve Eskişehir’de bir hastanede tedavi altına alındı.

Nakil işleminin tamamlanmasının ardından bir teşekkür mesajı yayınlayan Dudu Kızılkılınç şunları söyledi:

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Dışişleri bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Paris Büyükelçisi Sayın İsmail Hakkı Musa’ya ve Lyon Başkonsolosu Müslüm Aygün, İstanbul AK Parti milletvekili Metin külünk, İstanbul AK Parti milletvekili Sayın Şamil Ayrım’a UID genel başkanı Bülent Bilgi ve Hollanda Eindhoven UID başkanı Zafer Gültekin beye derin saygı ve minnettarlığımı bildiriyorum.

Ayrıca tüm dosyaları Allah rızası için bedava tercüme eden yeminli resmi tercüman Prof. Dr. Osman Vançin ve sesimizi duyuran Fransa’da Türkçe yayın yapan yerel medyadaki arkadaşlara, pilotlara ve sağlık personeline teşekkürlerimi iletiyorum.
 
Allah Cumhurbaşkanımızdan ve Vatanımızdan razı olsun!

Annem Mine Kızılkılınc şu an uçakta ve memlekete uçuyor Ankara’dan da ambulans ile Eskişehir hastanesine götürecekler. Artık emin ellerde! Gerisi de Allah’ın yardımıyla düzelir ve  iyileşir, İnşallah. 
Allah kimseyi gurbette çaresiz bırakmazsın! 

Saygılarımla! 

Dudu Kızılkılınc”.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU