Fransa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında almış olduğu seyahat kısıtlamalarını ve yasaklarını bazı ülkeler için kaldırdığını açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Birleşik Krallık (İngiltere), Avustralya, Japonya, Güney Kore, Yeni Zelanda, Singapur ve İsrail'den gelen yolcuların seyahat için geçerli bir gerekçe göstermesine artık gerek yoktur." ifadelerine yer verdi.

Fransa, AB vatandaşlarından da PCR testi istiyor

Fransa, 11 yaş ve üzerindeki yolcuların ülkeye varışlarından en fazla 72 saat önce PCR testi yaptırmaları zorunluluğunu 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren uyguluyor.

31 Ocak'tan bu yana ise sınırlarda çalışanlar hariç AB ülkelerinden  gelenler için de PCR testini zorunlu tutuyor. Yolcuların son 48 saat içinde yapılmış negatif Kovid-19 testini sınırdaki polislere ibraz etmesi gerekiyor. Negatif test sonucu gösteremeyenler sınırdan geri çevriliyor.

Fransa'da vaka sayısı 4 milyon sınırına yaklaştı

Fransa Halk Sağlığı Kurumu'nun paylaştığı son verilere göre, günlük vaka sayısında yaşanan artış devam ediyor.

Fransa'da son 24 saatte 27 binden fazla yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 3 milyon 990 bin 331'e yükseldi. Fransa'da bugüne kadar yaşanan Kovid19 kaynaklı toplam can kaybı 71 bin 961 olarak kayıtlara geçti. İyileşen hasta sayısı ise 2 milyon 823 bin 433 oldu. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU