Açıklamlarına başlamadan önce 2015 yılını değerlendiren Şahin, “ Hollanda’dan Türkiye’ye geçtiğimiz yıl Amsterdam’dan 538 bin, Rotterdam’da dahil olmak üzere 600 binin üstünde yolcu taşıdık. Özellikle Business yolcu sayımızda yüzde 11’lik bir artış söz konusu. Toplam yolcu sayımızdaki artış ise bir önceki yıla göre yüzde 6’lık bir artış gösterdi. 2016 yılı hem operasyonel hem de karlılık açısından başarılı bir yıl oldu diyebiliriz.” Dedi.

2016 yılı için ise Şahin,” bilindiği gibi Amsterdam’dan haftada Türkiye’ye mevcut 28 Atatürk Havalimanına, 10 seferde Sabiha Gökçen Havalimanına olmak üzere 38 seferimiz var. Rotterdam Havilimanından da her gün devam eden seferlerimizle Hollanda’dan Türkiye’ye haftada toplam 45 sefer yapıyoruz.” Dedi.

İzin sezonunda ek seferler konulup konulmaycağı sorusuna ise Şahin; Sabah uçuşlarımızda geniş gövde dediğimiz uçaklarla seferlerin yapıldığını, bunun kapasite artırımı anlamına geldiğini belirterek, geniş gövde uçakların tek sefer de 289 yolcu taşıyan uçaklarla yapıldığını söyledi. Şu anda sabah uçuşlarının geniş gövde uçakları ile yapıldığını artan talep üzerine haziran ayı itibarı ile akşam uçuşlarının da geniş gövde uçakları ile yapılacağını ifade etti. Ayrıca THY’nin Hollanda’nın Maasricht hava alanından da kargo seferleri olduğunu vurgulayan Şahin haftada 8 olan kargo seferlerinin de 9’a çıkacağını söyledi.

IMG_2261

Anlaşma sağlandığı takdirde Rotterdam THY Müdürlüğü Hollanda’nın ünlü takımlarından Feyenoord’a sponsor olmaya devam edileceğinin ardından özellikle Rotterdam ve civarındaki vatandaşların THY’den direk Rotterdam- Ankara uçuşları ile ilgili istekleri hatırlatılan Şahin; “ Şu an için böyle bir sefer söz konusu değil. Bu konuda genel müdürülüğümüzden aldığımız bir bilgi yok.Bu talebi genel müdürlüğümüz elbette değerlendirecektir.” Dedi.
Başbakan Davutoğlu’nun seçim vaatleri arasında bulunan ve aile indirimi konusunda ise, “ Aynı aileden en az iki ve üstündeki aynı soy isme sahip kişilerin birlikte seyehat etneleri koşuluyla yüzde 20 aile indirimi uygulanıyor. Bu indirimli biletleri THY acentalarından veya yetkili satış bayilerinden temin etmek mümkün. Bu uygulama kasım 2016’ya kadar devam edecek. İlgi oldukça var. Vatandaşlarımız da oldukça bu indirimden memnun olduğunu duyuyoruz” dedi.

Toplantıda Türkiye’de giden yolcuların iç hat bağalantılı seferlerinde zaman kaybının en aza indirilmesi için yapılan düzenlemelerinde yolcu memnuniyetini beraberinde getirdiği dile getirildi. Dünyanın hemen hemen her ülkesine seferler düzenleyen THY’nin tercih edilen hava yolları arasında olduğu kaydedilerek, bununun nedeninin de verilen hizmet kalitesinden kaynaklandığı vurgulandı.

THY Rotterdam Müdürü Ferhat Yerli ve THY Rotterdam ve Amsterdam görevlilerininde hazır bulunduğu toplantıya Hollanda Türk Basın mensuplarının tamamına yakınının katıldığı gözlendi.

IMG_2267

©SONHABER.EU