ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de hayata geçirilen "Askıda sebze ve meyve" projesi ile stantlara asılan sebze ve meyveler yoksullara ulaştırılıyor.

Tepebaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) yürüttüğü Uluslararası İyilik Festivali kapsamında hayata geçirilen projede, semt pazarlarına kurulan stantlara, poşetlenerek asılan sebze ve meyveler ihtiyaç sahipleri tarafından alınıyor.

SYDV Müdürü Yasin Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projede yardıma muhtaç vatandaşların özellikle sebze meyve konusundaki ihtiyaçlarının giderilmesini amaçladıklarını söyledi.

Eskişehir'in, iyilik kampanyalarında önde gelen kentlerden olduğunu vurgulayan Özkaya, şöyle konuştu:

"Askıda gerçekleşen projelerin ilklerini yapıyoruz. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu uygulamayı başlattık. Semt pazarlarımızda aynı şeyi yapıyoruz. Askıda ekmek, iftar, kıyafet gibi kampanyaları daha önce yapmıştık, bu kez yeni bir şey eklemek istedik. İhtiyacı olan vatandaşlarımız bu stantlara gelerek hayırseverler ve esnaf tarafından asılan sebze ve meyvelerden alabilecek."

- "Hem verenin hem de alanın belli olmadığı bir uygulama"

Özkaya, projeye destek veren hayırseverlere teşekkür ederek, "Bizim geleneğimize de uygun olarak hem verenin hem de alanın belli olmadığı bir uygulamayla projemizi gerçekleştiriyoruz. Önceki projelerimiz gibi bunun da çok başarılı olacağını ve Eskişehir halkı tarafından fazlasıyla sahiplenileceğini biliyoruz. Pazar stantlarında bu iş çok başarılı şekilde ilerliyor. İnşallah hem alanlar hem de verenler bu uygulamaya fazlasıyla sahip çıkacak." dedi.