Galaxy S6 ve S6 Edge’in satışlarının beklentilerin hemen altında kalması ek olarak Galaxy Note 5’in Avrupa’da satışa sunulmaması Samsung bünyesinde bazı birimleri işten çıkartmalara zorunlu kılıyor.

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden bir taesi olan ve birden fazla farklı segment üzerinde cihaz piyasaya çıkartan Samsung, Son zamanlarında oldukça zorlu bir dönem geçiriyor.

Söylenenlere göre Samsung, Yüksek düzeyde yapılan bu harcamalarını kısmak adına işten çıkartmalara başlamış durumda. Kar seviyesinin azalması sonucun da harakete geçen Samsung, Bloomberg’in yapmış olduğu habere göre genel merkez üzerinde çalışanların yüzde 10’unun işine son vermeye hgazırlanır. Bu arada yaklaşık olarak 99 bin çalışanın da yer almış olduğu merkezde toplam da 10 bine yakın kiinin işten çıkarılacağı açıklanıyor. Yakın bir zaman diliminde Gear S2’nin tanıtımını yapan ve Galaxy View adlı dev tabletinin de piyasaya çıkarma hazırlanan Güney Koreli teknoloji devi, Kararlılığını tekrardan eski günlere dönmeye amaçlıyor.

Veteknoloji.com