Rotterdam belediyesi tarafından test edileceği aktarılan bu yeni uygulama ile birlikte vatandaşların sokak yerine belediyenin otoparklarına araçlarını bırakmaları teşfik edilmesi hedefleniyor.

2017 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan bu uygulamada tarifeli saatin 01.00'a kadar uzatılmasıyla birlikte park ücretlerine de zam yapılacağı bildirildi. Saat başı 3,33 euro olan park ücretinin 4 euro olacağı ve ucuz tarifelerinde 2,50 eurodan 3,20'ye çıkarılacağı aktarıldı.

Belediyenin otoparklarda ise indirime gideceği duyuruldu. Ücretlerin saat başı 2,70 euordan 2 euroya düşürüleceği bilgisi verildi. Saat 22.00-06.00 arası vatandaşlar 5 euro karşılığında araçlarını tüm gece boyunca otoparka bırakabilecek. Aynı zamanda aylık 70 euroya otoparkı kullanma haklarının olacağı da belirtildi.

Belediye bu sayede vatandaşı rahatsız eden bir çok unsuru ortadan kaldırmış olacağı ifadesi kullanılırken, araçların da daha güvende olacağı açıklandı. Araçların sokakta bulunmamasının aynı zamanda çevre için de önemli olduğu vurgulandı.

SONHABER.EU