Son yıllarda yaşanan ekonomik krizden dolayı konut kredilerini ödeyemeyen kişilerin artmasının yanı sıra fiyatların da dibe vurmasıyla bir çok vatandaş zarar etmişti. Raboban ekonomistleri konut sektöründe karabulutların dağıldığını ve önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 2,74 ile 4,75 arasında fiyat artışı yaşanacağını belirtti.

2016 yılında minimüm 175 bin ve maksimüm 195 bin konutun el değişeceğini belirten Rabobank, bu sayede konut sektörünün krizin başlamadan önceki döneme geri döneceğini aktardı. Yaşanan bu olumlu gelişmenin Hollanda genelinde yaşanacağı bildirildi.

Konut sektörü ekonomisti Pieter van Dalen, son yıllarda konut satışlarının düşmesi fiyatların artmasını tetiklediğini ifade etti. Van Dalen, aynı zamanda iş piyasası, alım gücü, yeni konut projeleri gibi faktörlerin de fiyatları etkilediğini söyledi.

Yaşanan olumlu gelişmelerin pratikte uygulanmasının zaman alacağı vurgulanırken, şu an için konut fiyatlarının 2008 yılında ulaşılan konut fiyatlarından yüzde 16,5 daha düşük olduğunun altı çiziliyor. Ancak ekonominin rahatlamasıyla birlikte konut sektörünün de zamanla tekrar düzene gireceği tahmin ediliyor.

SONHABER.EU