Hollanda Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) yılın üçüncü çeyreğinde hem istihdam olanaklarının hem de açık kadro ilanlarının arttığını duyurdu.

CBS tarafından bugün yapılan açıklamada yılın üçüncü çeyreğinde açık kadro ilanlarının arttığını, yükselmenin az olmasına rağmen 2013 yılından itibaren yükseliş trendinin devam etmesinden memnuniyet duyulduğu belirtildi.

2013 yılından bu yana yaklaşık 5-6 bin yeni kadro ilanı verildiğine dikkat çekilen açıklamada, istihdam sayının da son 6 çeyrektir artış gösterdiği belirtilerek son çeyrekte 33 bin yeni istihdam yaratıldığına dikkat çekildi.

CBS’e göre artışın başlıca nedeni özel iş ve işçi bulma kurumları aracılığıyla istihdam yaratılan kişiler. Yıllık bazda bu şekilde iş bulanların sayısı yüzde 12 artmış durumda. En fazla istihdam olanağının arttığı sektörlerin başında ise horeca, taşımacılık ve ticaret gelmekte. Aynı şekilde eğitim alanında da kıpırdanma başlamış durumda. İstihdamın daraldığı alanların başında ise sağlık, inşaat ve finansal hizmetler geliyor.

© SONHABER.NL