İNG Bankası CEO'su Ralph Hamers konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belçika'da 3500 ve Hollanda'da 2300 kişinin işten çıkarılacağını belirtti. Alınan kararın katı olduğunu kabul eden Hamers, '' İNG'de düzeni sağlamak için bunu yapmak zorundayız '' ifadesini kullandı.

Alınan işçi kıyımı kararının 2021 yılına kadar bankaya yıllık 900 milyon euro kazandırması bekleniyor. Müşterilerin banka işlemlerini online gerçekleştirmeyi tercih etmesinin de alınan kararda etkili olduğuna değinen Hamers, online bankacılık için 800 milyon euro bütçe ayrılacağını aktardı.

ABN Amro ve Rabobank gibi bankaların da zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Hermans, bu bankaların da revizyon ve küçülme gibi uygulamalarla çözüm üretmeye çalıştığını vurguladı. Hermans, faizlerin çok düşük olması ve şartların zorlaştırılmasından dolayı finans sektörünün zorlandığını bildirdi.

Hermans'ın açıklamalarına karşılık FNV sendikası yönetim kurulu üyesi Gerard van Hees, '' İNG son yıllarda yeteri kadar kemer sıkma politikası uyguladı. Yıllık karın artmasına rağmen hala küçülmeye devam etme kararı alınmasıyla ilgili soru işaretlerimiz var '' sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

SONHABER.EU