Hollanda işadamları heyetinin Karaman ziyaretinin ilk durağı Özel Karaman Hastanesi oldu.Hollanda heyetini kahvaltı programında ağırlayan Hastahane yetkilileri işadamlarını aynı zamanda sağlık kontrolünden de geçirdi. Özel Karaman Hastanesi adına şirket ortaklarından Okhan Tolga Sayan, Nezih Bülent Yavuz ve Serdar Uzunköprü’nün ev sahipiliği yaptığı hastahane ziyareri çerçevesinde yapılan toplantıda konuşan Okhan Tolga Sayan Özel Karaman hastanesi hakkında detaylı bilgi verdi. MÜSİAD Rotterdam başkanı Başkanı Mustafa Duyar ise konuşmasında Karaman ziyaretinin amacının Karaman’a yatırım için iş adamlarını buluşturmak olduğunu vurguladı. Heyette bulunan MÜSİAD Hollanda’nın kurucusu ve ilk başkanı Gül Ali Alkılıç da konuşmasına Hollanda’da Karamanlı iş adamlarının başarılarına değinerek başladı. Alkılıç; " Hakikaten Hollanda'da Karamanlı işadamları çok aktif çalışıyorlar. Bu geziye katıldık organizasyonu yapanları tebrik ediyorum. Karaman’da yatırım için Karamanlı işadamları ile buluşacağız ve imkanları değerlendireceğiz" dedi.



Hollanda heyeti ikinci durağında ise Karaman MÜSİAD'ı ziyaret etti. MÜSİAD Başkanı Ali Cevher tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılamanın ardından, Karaman MÜSİAD İl Başkanlığı’nda heyetler arası görüşmeler başladı. Toplantıda konuşan Başkan Ali Cevher, bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında Karaman ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi. MÜSİAD Rotterdam Başkanı Mustafa Duyar da Hollanda'daki iş adamlarının Karaman’a yatırım yapmaları için bu ziyaretin önemine değinerek, ‘’İş adamlarımızı Karamandaki iş adamlarıyla buluşturmak için buradayız. Hollanda'da 450 bin Türk vatandaşımızın 20 bini işveren konumundadır ve bunların iki bini Karamanlıdır” dedi.

MÜSİAD Karaman şubesinde yapılan toplantının ardından OSB'ye geçen heyet Üçsa Ambalaj Fabrikasını ziyaret ettikten sonra Karaman OSB Müdürlüğünde yapılan sunumları izlediler. Burada OSB Müdürü Cahit Gökalp Karaman Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgilendirme yaptı. Yine Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı Karaman sanayisini misafirlere aktararak sorulara cevap verdi.Ayrıca toplantıda işadamlarına Ongun A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Dereli Lojistik ve Serbest Bölge Bilgilendirme sunumu yaptı. Dereli işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada; Serbest Bölge'nin gümrük alanı dışı kabul edilen KDV ve gümrük vergisi alınmayan bölge olduğunu söyledi. Ayrıca her türlü ticari faaliyetin yapılacağı bölgede bürokratik işlemlerin tek elden yapıldığını anlattı.



Günboyu toplantı ve ziyaretlerle yorulan işadamları Sertavul'da verilen akşam yemeğinde yorgunluk attılar. Karaman MÜSİAD tarafından düzenlenen yemeğe Karaman Valisi Fahri Meral, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar,  Karaman Müsiad Başkanı Ali Osman Cevher, Rotterdam Müsiad başkanı Mustafa Duyar, Müsiad Hollanda kurucularından Gül Ali Alkılıç, Karaman AK Parti il başkanı Mehmet Er, Karaman MHP il başkanı Oktay Yılmaz ve işadamları katıldı.

Yemekte konuşma yapan Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman'ın yatırım yapılmaya uygun bir şehir olduğunu, gün geçtikçe Karamanın gelişip büyüdüğünü ve işadamlarından Karaman'a yatırım yapmalarını beklediğini söyledi. Yemekten sonra Hediye takdiminde bulunan Rotterdam Müsiad Başkanı Mustafa Duyar; Karaman Valisi Fahri Meral'e, Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar'a, Karaman Müsiad il Başkanı Ali Osman Cevher'e, Karaman AK Parti İl Başkanı Mehmet Er'e ve Karaman MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz'a Hollanda'nın simgesi olan yel değirmeni hediye edildi. Program yemekten sonra yapılan sohbetin ardından son buldu.



MÜSİAD Rotterdam’ın Karaman ziyaretlerini baştan sona takip eden Son Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aşıran, ziyaretle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “ Hollanda’dan gelen 30 iş adamımızı Karaman’da ağırlamaktan mutlu olduk. Bilindiği üzere bir süre önce ben de Hollanda’dan kesin dönüş yapmış biriyim. Kesin dönüş yapmak herkesin aklında var ama cesaret edemiyorlar. Bu yüzden bu kararı alanlar önce Türkiye’de ne iş yapacaklarına karar vermeleri gerekiyor. Daha sonra o sektörde bir danışman şart. Biz Karaman'da ticari hayatımızı Luxor emlak olarak sürdürüyoruz. Şayet sizde Karaman'a yatırım yapmak, iş sahibi olmak istiyorsanız yatırım danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz” dedi.

Luxor Emlak'ın yatırım danışmanlık hizmeti için Ömer Aşıran ile 0090 338 212 22 27 telefon numarasından irtibata geçebilirsiniz.

©SONHABER.EU