Tilburg'da ' Borç Mahkemesi ' test uygulamasının başarılı olmasının ardından borçlu vatandaşlara daha iyi yardımcı olabilmek için tasarlanan bu uygulamanın tüm ülkede başlatılacağı bildirildi.

CBS'in verilerine göre Hollanda'da yaklaşık yarım milyon vatandaş borç batağında. Vatandaşların borçlarından kurtulabilmesi için bugüne kadar yapılan yardımların yetersiz olduğunu anlaşılması üzere, koalisyon görüşmelerinde hükümet protokolüne de alınmıştı. Hükümet önümüzdeki yıllarda borçlu ve yoksul vatandaşlara yardım için 80 milyon euro bütçe ayıracak.

Hükümet borçlu vatandaşların bir an önce borçlarından kurtulup sıfırdan başlayabilmeleri için borç mahkemeleri oluşturup belediyenin de desteği ile bu soruna çözüm bulacaklarını açıkladı. Tilburg belediyesinde başarılı olan uygulamanın bu yıl içerisinde tüm ülkede yürürlüğe gireceği bilgisi verildi.

Borç mahkemelerinde ciddi borçları olan vatandaşlara yardım edileceğine dikkat çekilirken, ilk görüşmenin belediye ile yapıldıktan sonra gerektiği takdirde vatandaşların bu mahkemelere yönderiliceği belirtildi.

Devlet Sekreteri Tamara van Ark borç ve yoksullukla mücadele konusunda atılacak adımlar ve alınacak önlemlerle ilgili bu hafta içerisinde detaylı bilgi verecek.

SONHABER.EU