Hükümet meyve suları ve gazozlu içeceklere uygulanan vergileri artırarak yaklaşık 30 milyon euro ek hazine geliri elde etmek istiyor.

RTL Haber servisinin 2016 Bütçe kararlarına dayandırarak verdiği haberde, önümüzdeki dönem içinde meyve suları ve gazozlara uygulanacak vergilerin artırılacağı belirtildi.

Gazozlara uygulanacak vergi zammı ile bu içeceklerden elde edilen 214 milyon euroluk hazine geliri 244 milyon euroya çıkartılacak. Meyve suları ve sulara gelecek vergi zammı ise henüz netlik kazanmış değil.

Gazoz, Meyve Suları ve Su Derneği başkanı Raymond Gianotten, RTL’e yaptığı açıklamada bu zamlara karşı olduğunu belirtirken, “Arkasında hiçbir düşünce olmaksızın yapılan, alelade bir vergi artışı. Sadece bütçedeki açığı kapatmak istendiğinde yapılacak bir zam” ifadesini kullandı.

Haberde gerçekten bütçede özellikle 2017 yılında varılan hibe muafiyeti uygulamasındaki genişleme ile oluşan açığın kapatılmaya çalışıldığına vurgu yapıldı. Şuanda 52.000 euro olan hibe muafiyeti sınırı 2017 yılından itibaren 100.000 euroya kadar çıkartılıyor.