NOS tarafından İpsos'a yaptırılan araştırmanın sonuçlarına göre Hollanda'da halk geçim sıkıntısı çekiyor. Buna rağmen iki yıldır Prinsjesdag'da ekonominin ilerlediği ve krizin atlatıldığı aktarılıyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada maddi sıkıntı yaşamayanların oranı yüzde 46'ıdan yüzde 56'ıya yükselmişti. Ancak bu oranın bu yıl tekrar yüzde 50'ye gerilediği görülüyor. 2008 yılından bu yana süren ekonomik krizin insanları kemer sıkma politikasına ittiğini ve bu durumdan artık bıkkınlık yaşadıklarını belirten araştırmacı Jeroen Kester, ''vatandaş artık kemer sıkmıyor, bu da rakamlara yansıyor '' açıklamasında bulundu.

Hollanda'da 10 kişiden 6'sı ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin direk olarak kendilerine ve çevrelerine yansımadığını düşünüyor. Vatandaşın bir kısmı ise konut satışlarında yaşanan artışı baz alarak ekonominin iyiye gittiğini farkettiklerini belirtiyor.

Araştırmada Ekonomiye güven azalırken halkın hükümetin ekonomik kriz için uyguladığı politikaya güvenin arttığı ortaya çıktı. 2013 yılında halkın yüzde 80'i hükümete güvenmezken bu oranın 2015 yılında yüze 19'a kadar gerilediği bildiriliyor.

SONHABER.EU