Fas’ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Taoufik Maazouzı, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya ile Fas arasındaki karşılıklı ticaretin artırılması gerektiğinin vurgulandığı ziyarette,2016 yılında Konya’da, Konya-Fas Tanıtım Günleri yapılması kararı alındı.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, oda olarak Konya’nın ihracat pazarlarını çeşitlendirmek ve ihracatçıların mevcut pazarlarda yeni işbirlikleri yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını, bu anlamda Fas ile yapılacak çalışmaların iki bölge için de yeni fırsatlar oluşturacağını söyledi. 

Konya ile Fas’ın karşılıklı ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla oda olarak gerekli tüm çalışmayı yapmaya hazır olduklarını aktaran Kütükcü, Faslı işadamlarını önümüzdeki yıl Konya’da yapılacak Tarım Fuarı’na davet etti.

Ev sahipliğinden dolayı KSO Başkanı Kütükcü’ye teşekkür eden Ekonomi Müsteşarı Taoufik Maazouzı de, Konya’ya geldiğinde kendisini memleketinde gibi hissettiğini söyledi. Türkiye ile Fas’ın ticaretinin büyük oranda tarım makineleri sektöründe gerçekleştirildiğini ifade eden Maazouzı, bu ticarette de Konya’nın önemli payının olduğunu belirtti.

Yılda Konya’dan Fas’a yaklaşık 10 milyon dolar ihracat yapıldığı; Konya’nın ihracaat yaptığı ülkeler sırlamasında Fas’ın 35’inci sırada yer aldığı belirtildi. 2016 yılında ihracaat rakamnının artacağına kesin gözü ile bakılırken Fas, Konya’daki yerinin daha da yükseleceği umuluyor.

©SONHABER.EU