Elitaş ve beraberindeki heyet için yaklaşık 2 saat süren tekne gezisi organize edilirken, gezi sırasında liman yöneticileri tarafından sunum yapıldı.

Kapladığı alan ve iş hacmi açısından Avrupa'nın en büyük, dünyanın da 3. büyük limanı konumunda bulunan Rotterdam Limanı, farklı sanayi sektörlerinin bir arada faaliyet gösterdiği lojistik bir merkez olarak dikkati çekiyor.

Hisselerinin yüzde 70'i Rotterdam şehrine, yüzde 30'u da Hollanda hükümetine ait olan liman, dünyanın gelişmiş entegre limanları arasında yer alıyor.

Bu arada Bakan Elitaş, Hollanda ziyareti kapsamında ülkedeki bazı şirketlerin üst yöneticileri (CEO) ile bir araya geldi. Görüşmede karşılıklı yatırım ve işbirliği konularının ele alındığı öğrenildi.

Elitaş'a ziyareti sırasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkan Yardımcısı Nail Olpak'ın da aralarında bulunduğu iş adamlarından oluşan kalabalık bir heyet eşlik etti.

Bakan Elitaş, Hollandalı bir firmanın ürettiği elektrikli otomobili de inceleyerek, otomobilin özellikleri ile ilgili bilgi aldı.

AA