Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Alman ekonomisinin yılın 3'üncü çeyreğinde daha yavaş büyüyebileceğini bildirdi.

Bundesbank, ülke ekonomisine ilişkin eylül ayı ekonomi raporunu yayınladı.

Raporda, ülke ekonomisindeki genişlemenin yavaşlayabileceği belirtilerek, "Bahar aylarında sağlam gerçekleşen ekonomik genişlemenin ardından Alman ekonomisinin 3'üncü çeyrekte daha yavaş büyümesi muhtemel." denildi.

Bu durumun işletme güveninde yaşanan kayda değer kötüleşmenin bir yansıması olarak görüldüğü ifade edilen raporda, özellikle sanayi sektöründe çeyrek başındaki ekonomik göstergelerin çok zayıf olduğu vurgulandı.

Hizmet sektöründeki iş aktivitesinin daha açıkça yukarı yöneldiği ve bunun da istihdamdaki artışa işaret ettiği belirtilen raporda, "Mevcut ekonomik trendin durgun sanayi aktivitesine rağmen elverişli ekonomik temeller açısından oldukça güçlü olması bekleniyor. Bu, sanayi üretimi tarafından daha fazla desteklenebilir." ifadeleri kullanıldı.

Ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış enflasyonun değişmediği, enflasyonun yıllık artış hızının gelecek aylarda yavaş yavaş yükseleceği ifade edilen raporda, Almanya'da düşük faizlerin gelir adaletsizliğine yol açmadığı da kaydedildi.

Öte yandan, Bundesbank, haziran ayında yayınladığı bir raporda, Almanya'nın 2016 ve 2017 için büyüme ve enflasyon beklentilerini düşürmüştü.

AA