Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine yarın Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi AA'ya açıklamalarda bulundu.

Ziyaret çerçevesinde, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et ihracatı konusunda olumlu gelişmeler yaşanmasına yönelik beklentilerini dile getiren Zvizdic, süt ürünleri ve diğer ürünlerin Türkiye'ye ihracatı konusunda da yeni adımlar atılacağını kaydetti.

Türkiye'deki temaslarında sadece et ve süt ürünleri ihracatının değil, metal ve odun sanayisi ürünlerinin de ihracatını masaya yatıracaklarını aktaran Zvizdic, "Geçen yılki 500 milyon avroluk ticaret hacmini, önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde iyileştirmek ve arttırmak istiyoruz." dedi.

Zvizdic, ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini geliştirmek adına da önemli olduğunun altını çizerek, "Görüşmelerimizin odağında ekonomik iş birliği olacak." dedi.

Ferhadiye Camisi'nin açılışan davet
Türkiye'deki temasları kapsamında ayrıca TİKA'nın desteğiyle restore edilen ve 7 Mayıs'ta açılması planlanan Banja Luka şehrindeki tarihi Ferhadiye Camisi'nin açılışının da ele alınacağını belirten Zvizdic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ziyaret Türkiye'deki yetkilileri bir kez daha açılışa davet etmemiz için imkan sunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğündeki bir heyetin açılışa katılmasından onur duyarız. Türkiye, bu tarihi mirasın yeniden kazandırılmasında önemli yardımlar yaptı."

AA