RTL Nieuws’e açıklama yapan bazı Den Haaglı kaynaklar 2017 yılından itibaren yeni baba olan kişilere verilen ebeveyn izninin 2 günden 5 güne çıkartılacağını belirtti.

Doğum yapan eşinin ve yeni bebeğinin yanında daha fazla kalacak olan bu babalar için ayrılacak bütçenin 75 milyon euroyu bulacağı, bununda 2016 yılı için düşünülen ek bütçeden karşılanacağı belirtiliyor.

2016 ve 2017 bütçe taslaklarna göre VVD ve PvdA partileri parti başına önümüzdeki yıl için 250 milyon euro, bir sonraki yıl içinse 375 milyon euroluk bir bütçeyi ek bütçe olarak ayırmak istiyor. Diğer yandan her iki parti de bu ek miktarlardan 30’ar milyonluk kesimi savunmaya ayırmayı düşünüyor.

Daha önce yapılan açıklamalarda Savunma için milyonluk ek bütçe oluşturulacağı belirtilmişti. Özellikle VVD savunmaya 375 milyon euroluk bütçe ayrılmasını savunurken PvdA daha iyi bir sağlık hizmeti ve bakım hizmeti için ek bütçe ayrılmasını talep ediyor. Sağlık ve bakım alanında yapısal olarak 133 milyon euroluk bir bütçe ayrılmış durumda.

© SONHABER.NL