Uluslararası Havalimanları Konseyi 'ACI Europe’un Ekim 2018'e ait trafik raporu yayınlandı. Ekim ayı içerisinde, Avrupa'da ortalama yolcu trafiği, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 oranında artış gösterdi.

Havalimanı trafiğinde düşüş kaydeden tek ülke ise, gelen yeni vergi düzenlemeleri ve yerel para birimindeki değer kaybı nedeniyle İsveç oldu. Belçika’daki hava trafiği ise Brüksel Havalimanı'ndaki yer hizmetlerinde yaşanan problemler nedeniyle yüzde 0.9 gibi ufak bir büyüme kaydedebildi.

Ekim ayı verilerine baktığımızda Avrupa’nın en iyi beş havalimanı Avrupa ortalamasının altında kalırken Paris - CDG yüzde 5.7, Frankfurt ise yüzde 5.2 oranındaki artış ile zirveye yükseldi. Londra - Heathrow havalimanı ise kapasite yetersizliği nedeniyle önemli bir büyüme kaydedemezken, İstanbul - Atatürk havalimanı, Amsterdam - Schiphol Havalimanı'nı geride bırakarak yüzde 3.5 oranında büyüme sergiledi.

Antalya Birinci Sırada
Yıllık yolcu ağırlama kapasitesi 25 milyonun üzerinde olan havalimanları arasında yüzde 25.9’un üzerinde bir artış kaydeden Antalya AYT, Moskova SVO’yu geride bırakarak zirveye yerleşti.

Berlin Havalimanı Yüksekten Uçtu
Yıllık yolcu taşıma kapasitesi 10 ila 25 milyon arasında olan havalimanlarında ise yüzde 31,9’luk bir artış ile Berlin ilk sıraya yerleşirken, yüzde 24,6 ile Moskova VKO ikinci, yüzde 18,2 ile Viyana üçüncü, yüzde 15,2’lik artış ile St. Petersburg üçüncü sırada yer aldı.