Almanya'da istihdam temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarken, istihdam edilen kişi sayısı 42 milyon 849 bin olarak belirlendi. Ülkede ağustos ayı işsiz sayısı ise 7 bin kişi azalırken, işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 6,4 ile tarihi düşük seviyesini korudu.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün yayımladığı geçici verilere göre, Almanya'da bu yılın temmuz ayında istihdam, 2014'ün aynı ayına oranla yüzde 0,4 artarak 42 milyon 849 bine ulaştı. İstihdam edilenlerin sayısı ise 156 bin arttı.

Aylık bazda ele alındığında istihdam, temmuzda 32 bin artarken, artış oranı yüzde 0,1 olarak belirlendi. Mevsimsellikten arındırılmış istihdam ise temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 28 bin artış kaydetti.

Öte yandan, Destatis'in işgücü anketinin sonuçlarına göre, Almanya'da temmuzda 1,93 milyon işsiz belirlendi. Bir önceki ayla kıyaslandığında işsizlerin sayısı yaklaşık 7 bin ve yüzde 0,5 azaldı.
Mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı ise 1,97 milyon olarak ölçülürken, söz konusu etkilerden arındırılmış işsizlik oranı ise 4,7 seviyesinde gerçekleşti.

Ağustosta rekor sayı


Ülkede ağustos ayı işsiz sayısı ise beklentilerin üzerinde 7 bin kişi azalırken, işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 6,4 ile tarihi düşük seviyesini korudu.

Almanya Federal İş Ajansı'nın verilerine göre, Almanya'da ağustos ayında mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı, 7 bin kişi olarak azalış gösterdi. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise yüzde 6,4 şeklinde belirlendi.

Söz konusu dönemde mevsimsellikten arındırılmamış toplam işsiz sayısı da 2 milyon 796 bin olarak belirlendi.