UnitedConsumers, akaryakıt fiyatlarını bu yılın en düşüğüne doğru harekete geçtiğini duyurdu. Euro95 tipi akaryakıt fiyatı son dört yılın en düşüğü olan 1,55 euro’yu gördü.

Pazartesi günü yapılan açıklamada, şuanda ülke geneli ortalamasının 1,647 euro olduğu belirtilen açıklamada, ham petroldeki düşüşün bu hafta içinde benzin pompalarına da yansıyacağına dikkat çekildi.

UnitedConsumers sözcüsü Paul van Selms, nu.nl sitesine yaptığı açıklamada, akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki dönem artacağını düşünmediğini çünkü ham petrol fiyatındaki düşüşle birlikte, OPEC ülkelerinin geçen yıl zam yapılmamasına karar verdiğini, ayrıca Çin’den gelen talebin düştüğünü ve Japonya’nın da bu ay içinde nükleer santrali yeniden devreye soktuğunu dile getirdi.n Van Selms, tüm bu saydıklarının birlikte ham petrol üretiminin artmasına ve fiyatların düşmesine neden olduğunu dile getirdi.

Benzin fiyatlarında düşme var demek için 1 varil ham petrol fiyatının uzun süre boyunca 50 doların altında seyretmesi gerektiğini belirten Van Selms, bu gelişme karşısında büyük firmaların elindeki stoku bir aylık bir süre içinde bitireceği ve daha sonra da pompadaki fiyatların düşme kaydetmeye başlayacağını belirtti.

© SONHABER.NL