Marmaris'te, 5 yıldızlı bir otelin animasyon ekibi tarafından hazırlanan gösteride IŞİD kıyafeti giymiş animatörler kullanıldı. Oteldeki turistler neye uğradığını şaşırdı.

İngiliz The Sun gazetesinin manşetine taşıdığı haberde, İngiliz turistlerin gözünden otelde yaşananlar anlatıldı. Turistler gördüklerini ‘hastalıklı’ olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin gözde tatil şehirlerinden Muğla’nın Marmaris İçmeler bölgesindeki 5 yıldızlı Grand Yazıcı Mares Otel’de gerçekleşen olay, geleneksel Arap kıyafetleri giyen ve ellerine silah alan animatörlerin turistlerin karşısına çıkmasıyla başladı.

Oteldeki korkunç bir o kadar da kan dondurucu gösterinin özellikle Tunus’ta turistik bir otele yapılan ve 38 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan 6 hafta sonra gerçekleşmiş olması herkesi tedirgin etti.

Arap kıyafetleri ve poşularla havuz başında servis yapan garsonlar, İngiliz turistlerin panik yaşamasına neden oldu. The Sun’a konuşan İngiliz turistler, herkesin o anda çığlık atarak kaçıştığını vurguladı.

Üzerinde “benzin” yazan bir bidondaki sıvıyı turistlerin üzerine dökerek “çakmak çakma şakası” yapan animatörler, zaten gergin olan turistlerin daha da paniklemesine neden oldu.

Otelde kalan onlarca turistten biri olan İngiliz Jason Phythian o anları şu sözlerle aktardı: “Güneşlendiğim sırada Arap kıyafeti giyen ve elinde ‘benzin’ yazılı bir de bidon olan bir kişi bana doğru yaklaştı. Elindeki bidondan bana bir şey döktü ve çakmağını çıkardı. Yerimden fırladım ve dünyada neler olup bittiğinden haberim dahi yoktu. Tunus’ta yapılana benzer şeylerin yapıldığını düşünmek mide bulandırıcıydı.”

Olayın ardından çığlık çığlığa kaçışmaya başlayan turistler, otel müdüründen bunun sadece bir gösteri olduğunu ancak dakikalar sonra anlayabildi. Jason, “Havuzun etrafında terörist kıyafetleriyle gezinmenin ‘komik’ olduğunu düşünmüşler” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak otel yönetiminden ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Haziran ayının sonunda Tunus’un Sousse kentindeki turistik bir otele yapılan silahlı saldırılarda, 30′u İngiliz vatandaşı olmak üzere toplam 38 turist feci şekilde can vermişti.

© SONHABER.NL