Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında bulunan ve yaklaşık 100 değişik ülkeden onbinlerce öğrencinin istikbali için tercih ettiği İstanbul Aydın Üniversitesi’nden ( İAÜ) duygulandıran girişim.

Son zamanlarda Türkiye’yi derinden üzen terör olayları sonucu şehit düşen asker ve polislerin çocuklarına İstanbul Aydın Üniversitesi kapılarını açtı.
Ülkemizin birliği, beraberliği, refah ve hururu için hamasi söylem yapmak yerine taşın altına elini sokmayı tercih eden İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bu duyarlı davranıışı takdirle karşılandı.
Dün, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından alınan karar kamuyouna duyurulması ile bilikte sosyal medyada tebrik ve takdir mesajları patlaması yaşanıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, konu ile ilgili olarak duyarlı, ülkesini seven, ülkesi için bir şey yapmak isteyen herkesin birşeyler yapması gerektiğini belirterek alınan kararın ardından kız öz ve mütevazi bir şekilde, “Kutsal vatanımız uğruna Şehitlik mertebesine erişen tüm TSK ve Emniyet mensuplarımızın çocuklarını tam burslu olarak Üniversiteye kabul edelecektir” dedi.
Karaın açıklanmasının ardından yapılan yüzlerce yorumda Dr. Mustafa Aydın tebrik edilirken şu ifadeler kullanıldı:
“En samimi ve yurekten bir karar olmus. Mustafa Aydin beyi, sizi ve emegi gecen tum ekibi tebrik ederim.”
“Şehitlerimizin ve ailelerinin yalnız, sahipsiz, kimsesiz olmadıklarını, acılarını bir nebze olsun unutturmaya çalışmak, bu vatan için can veren Şehitlerimizin canları çocukları için bir el uzatmak siz değerli hocam ve ekibine nasip oldu. Sayın Mustafa Aydın Beyefendiyi ve mesai arkadaşlarına şehit aileleri adına teşekkür ederim.”

©SONHABER.EU