Terör örgütü İŞİD’i bitirmek için büyük bir savaşın hazırlıkları başladığını yazan New York Times gazetesine göre Pentagon Beyaz Saray'a Güneydoğu Asya, Afrika ve Ortadoğu'da bir dizi yeni üs kurulmasını öngören bir plan sundu.

Üslerde ayrıca özel harekat birlikleri ve terörle mücadele operasyonlarında görevli ajanları bulunacak. Pentagon'un önerisinde bahsedilen üslerin 4 merkezi olacağı, Afganistan ve Cibuti'deki mevcut üslerin de genişletileceği belirtiliyor. Ayrıca Nijer ve Kamerun gibi ülkelerde de daha basit tesisatların kurulması amaçlanıyor.

Üslerin yıllık maliyetinin birkaç milyon doları geçmeyeceğini söyleyen pentagon yetkilileri üsler için ev sahibi ülkeden onay alınacağını kaydetti. Pentagon'un önerdiği planda Ortadoğu'da kurulacak üssün 3 bin 500 ABD askerinin bulunduğu Erbil'de olması öngörülüyor.

Yetkililere göre hala gelişim aşamasında olan bu plan IŞİD, El Kaide ve diğer terör örgütlerin bölgesel tehditlerine karşı tek ve tutarlı bir sistemle mücadele edilmesine yardımcı olacak.
Yaklaşık 1,5 yıldır İSİD’le mücadele için harcanan paranın 11 milyon dolar olduğu belirtildi.

©SONHABER.EU