Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği, terör saldırısının ardından ülkenin Rugby Milli Takımı'nın Müslüman oyuncusu Sonny Bill Williams'ın annesi ve takım arkadaşı da İslam'ı seçti.

Sonny Bill Williams'ın arkadaşı John Fontain, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Williams'ın annesi Lee Williams ve milli takım arkadaşı Offa Tuungafasi'nin Müslüman olduğunu duyurdu.

Williams ve İslam'ı seçen Tuungafasi ile birlikte camide çekilmiş bir fotoğrafı paylaşan Fontain, "Allahu Ekber, bugün Sonny Bill Williams'ın annesi ve takım arkadaşı Offa Tuungafasi, İslam'ı kabul etti.

Allah onlar için kolaylık versin ve Firdevs cennetine koysun, amin." ifadelerini kullandı.

Tuungafasi ile Christchurch hastanesindeki yaralıları ziyaret eden 33 yaşındaki Williams, konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Sadece Twitter hesabından başörtülü annesi ve daha önce Müslüman olan kardeşiyle bir arada oldukları resmi paylaşarak "Anne Elhamdülillah" yazdı.

Terör saldırısının ardından sosyal medya hesabından duygu dolu bir video paylaşan Williams "Sadece haberi duydum ve şu anda nasıl hissettiğimi kelimelerle ifade edemiyorum." şeklinde konuşmuştu.


WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!