Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Kalkan Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile Bekle Bizi İstanbul İzci Kampı projesi kapsamında Makedonya’lı 460 öğrenciyi İstanbul’da konuk etti.

Soydaş ve akraba topluluklar ile Türkiye arasındaki bağların güçlenmesini amaçlayan Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), bu amaçla yeni bir projeye daha imza attı.

7

YTB’nin desteği ile Kalkan Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Makedonya’dan 460 öğrenciyi Türkiye’ye getirdi. Kalkan İzcilik Kulübü Projesi kapsamında öğrenciler Türkiye’de Türkiye İzcilik Federasyonu’nun İstanbul Ümraniye izci kampında 1 hafta boyunca izcilik eğitimi aldı.

2 Ağustos’ta Makedonya’nın Kalkandelen, Gostivar, Üsküp, Ohri, Struga, Teacre, Vrapçişte, Kumanova gibi şehirlerinden gelen İstanbul’a gelen öğrenciler, izciliğin yanı sıra İstanbul’un tarihi ve kültürel pek çok yerini 3 gün boyunca gezme fırsatı buldu.

Sadece izcilik eğitimi almayan öğrenciler, Türkiye’de kaldıkları süre boyunca hem Türkçeyi daha yakından tanıdılar hem de Türk kültürü ve tarihini yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler 16 Ağustos 2015 günü projenin tamamlanmasının ardından Makedonya’ya geri döndüler.

4(3)

© SONHABER.NL