Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağı üzerinde 'canlı bomba yeleği' olduğunu söyleyen bir kişi tarafından kaçırıldı. Uçaktan 'eski eşine' mektup gönderen korsan, kendisinin Mısır'da Sisi'ye muhalif olduğunu söyleyerek, Mısır'da hapiste bulunan bazı kadınların serbest bırakılmasını talep ediyor. Rum yetkililer, 'canlı bomba' tehdidi yapan korsanın, blöf yapmıyor olabileceğini söylüyor.

Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indirildi. Adının Ibrahim Samaha olduğu belirlenen korsan, uçağı üzerinde "bombalı yelek" bulunduğunu söyleyerek kaçırdı.

MISIRLI OLMAYANLAR DIŞINDA HERKESİ BIRAKTI

Mısır Havayolları'nın yaptığı açıklamaya göre hava korsanı, müzakereler sonucunda, mürettebat ve dört yabancı yolcu dışında herkesin serbest bırakılmasını kabul etti. Larnaka Havalimanı'ndan bir görevli, serbest kalanların uçaktan ayrıldıklarını söyledi.

"MISIR ORDUSUNDAN ESKİ BİR SUBAY" İDDİASI

Rum basını uçağı kaçıran kişinin Mısır ordusuna mensup eski bir subay olduğunu yazdı.

"KADIN MAHKUMLARI SERBEST BIRAKIN" TALEBİ

Hava korsanı, serbest kalıp uçaktan inenlerden bir kişiye Kıbrıslı eski karısına iletilmek üzere, dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletilmesini sağladı. Hava korsanı yazdığı mektupta kendisinin Mısır'da Sisi'ye muhalif olduğunu belirterek, Mısır'daki 'bazı kadın mahkumların' serbest bırakılmasını talep etti.

KORSANDAN "İSTANBUL" TALEBİ

Adı açıklanmayan bir Mısır hükümet sözcüsü ise, korsanın İstanbul'a gitmek istediğini ileri sürdü.

"TERÖRİST DEĞİL, GERİZEKALI"

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, korsanla ilgili olarak, "Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle" açıklamasını yaptı.

Mısır ve Kıbrıs medyasının haberlerinde yolcular arasında 10 ABD ve 8 de Birleşik Krallık vatandaşı bulunduğu belirtiliyor. Mısır Havayolları'nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.

Kaynak: Sabah