Bir yıl önce ( 8 Temmuz 2014 ) İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar sonucu açılan yaralar kanamaya devam ediyor.

2200'den fazla kişinin öldüğü yaklaşık 18 bin ev, okul ve caminin yıkıldığı, 108 bin Filistinlinin evsiz kaldğı, bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen rağmen 100 bin kişinin hâlâ evlerinden uzakta; 20 bin Filistinli geçici barınaklarda yaşadığı çoğu barınakta elektrik ve suyun olmadığı Filistin’e ve Filistinlilere yardımı Hollanda Kudüs Vakfı bu yılda unutmadı.

Kurban Bayramı dolayısı ile başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Ali Sonlu,” Flistindeki din kardeşlerimizin durumu gerçekten içler acısı. Sizinde bildiğiniz gibi yaralar henüz sarılmadı, kapanmadı. Dünya bu drama seyirci kalmaya devam ediyor. Ama biz Filistinli kardeşlerimizi unutmadık. Filistin’de her geçen gün iyileşeceği yerde yaşam şartları günden güne kötüye gidiyor. Yıllardır işgal, abluka ve ambargo altında yaşayan Filistinli Müslümanlar mübarek Kurban Bayramını karşılamaya hazırlanıyorlar” dedi.

Kurban Bayramında yoksulluk, açlık içinde yaşayan bir çok temel ihtiyacı bulunan Filistin’de, Gazze’de veya başka yerlerde mülteci kamplarında yaşayan milyonlarca Filistinlinin her yeni güne yoksulluk, açlık, acı, keder, gözyaşı ve hüzünle başladığını vurgulayan Ali Sonlu, Filistin halkının yaklaşan Kurban Bayramını sevinç yerine endişe ve sıkıntı içinde karşıladıklarını söyledi.

“Gazze bölgesindeki halk şiddetli bir ekonomik abluka ve kuşatma altında tutulurken, Batı Yaka'daki halkın da kendi içindeki irtibatı bile inşa edilen Irkçı Ayrım Duvarı vasıtasıyla engelleniyor” diye sözlerine devam eden Sonlu, başlattıkları Kurban Bayramı kampanyası için hayırservlerden destek ve yartdım beklediğini belirtti.

Filistinli Müslümanların içinde bulundukları zor şartları aşabilmek için bu tür kampanya ve yardımların öneminin tahmin edilende de büyük olduğunu dile getiren Sonlu, Kudüs Vakfı olarak yapılan yardımlarla başta yiyecek, giyecek, ilaç ve acil ihtiyaç malzemeleri temin ederek bçlgeye ulaştırdıklarını; yetim ve fakir çocukların eğitimleri için imkân sağladıklarını söyledi.

Sonlu, Kurban kampanyası ile ilgili olarak bir çağırıda bulunarak, “Kurbanlarınızı Filistin’de kestirmek istiyorsanız Kudüs Vakfı sizlere öncülük edecektir.

Allah yaptığınız hayırlarınızı kabul etsin ve karşılığını en güzel şekilde versin.” dedi.
Daha fazla bilgi için: http://www.kudusvakfi.nl/



©SONHABER.EU