Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yola çıkan ilk kafile, Atatürk Havalimanı’ndan Arabistan’ın Medine şehrine uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek için 200 kişiden oluşan ilk hacı kafilesi bugün kutsal topraklara gitti. Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçağıyla Suudi Arabistan’ın Medine şehrine giden grupta bulunan vatandaşların heyecanlı olduğu görüldü. Hacca gitmek için dokuz yıl beklediğini söyleyen Latife kaya Arslan, “Bu sene gidiyorum Allah’ın izniyle. Çok heyecanlıyım. Ne söyleyeceğimi şaşırıyorum. Orada her yeri merak ediyorum. Umreye gittim daha önce. Herkese dua edeceğim” dedi.

Siirt’ten gelerek hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Saliha Timurtaş, “9 senedir yazıldım bekliyorum. Yeni çıktı. Çok sevinçliyim” diye konuştu.

Kutsal topraklarda şehitlerimiz için dua edeceğini söyleyen Abdullah Akyüz ise, “Bütün şehit ailelerinin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Allah sabır versin. Büyüklerime sesleniyorum, bu şeyleri bıraksınlar yazık. Orada herkese dua edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak : İHA