Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerinin acısının, milletçe yürekleri dağladığını belirterek, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezince, Erdoğan'ın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptığı bildirildi.

Erdoğan açıklamasında, Dağlıca'da askerlerin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınayarak, şunları kaydetti:

"Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum."

Dağlıca'daki menfur saldırıyı lanetleyen Erdoğan, aziz şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi, yaralılara acil şifalar temenni etti.