Rio’daki güvenlik sorunu nedeniyle Türkler de mağdur oldu. Artistik cimnastikteki sporcumuz Tutya Yılmaz’ın anne ve babasının plajda bulundukları esnada cep telefonları çalındı.

Hırsızlık ve gaspın önüne geçilemiyor

Ne 85 bin güvenlik görevlisi ne de 895 milyon dolara oluşturulan ek güvenlik bütçesi... Hiçbiri Rio’daki sayısız hırsızlık olaylarının önüne geçemiyor. Ülkedeki en büyük sorunlardan biri olarak dikkat çeken bu durumdan, Türkler de nasibini aldı. Ülkemizi artistik cimnastikte temsil eden 17 yaşındaki başarılı sporcumuz Tutya Yılmaz’a destek olmak için Brezilya’ya gelen anne ve babasının cep telefonları plajda oldukları esnada çalındı. Olayın ardından büyük bir şok yaşayan Tutya ailesi, durumu hemen Rio polisine bildirdi. Her gün birçok hırsızlık şikayeti alan polisin, hırsızları bulma konusunda zaman zaman zorlandığı ifade edildi.

PORTEKİZLİ BAKAN SOYULDU

Portekiz Eğitim Bakanı Tiago Rodrigues Brandao ve yardımcısı da, oyunların yapıldığı gölün yakınlarında yürüyüş yaptığı sırada saldırıya uğradı ve eşyaları çalındı. Hemen harekete geçen polisin, hırsızları yakaladığı bildirildi. Saldırıdan yara almadan kurtulan ikiliye, eşyalarının iade edildiği belirtildi. Oyunları izlemek için Rio’ya gelen Rus taraftarların da evine hırsız girdi. Hırsızların teknolojik eşyaları çaldığı ifade edildi.



Kaynak: Haber7