6 yıldır Medine'den bulunan ve kentte hurma piyasasının bilinen isimlerinden biri olmayı başaran Balıkesir'in Gönen ilçesinden Recai Yenimahalle'nin, işletmeciliğini yaptığı Gönenli Hurma Bahçesi de Tüklerin en çok ziyaret ettiği ve hurma alışverişi yaptığı yerlerden..

Recai Yenimahalle, Medine'ye gelen Türklerin hurma alırken nelere dikkat etmelerini şöyle anlatıyor:

Haber7 sitesinde yer alan habere göre Türklerin en çok tercih ettiği hurma cinsi Mebrum... Fazla talep olduğu için fiyatı da 35 Riyal'ı buluyor. Bir de Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) diktiği hurma ağacı olarak bilinen Acve var. Bunun fiyatı da mebruma göre oldukça yüksek. Vatandaşlarımız hurma alırken Mekke'den daha ucuz olan Medine'yi tercih etsinler. Çünkü burası hurmanın vatanı. İyi hurmanın altı ve üstü aynı olmalı. Yani boyut olarak aynı olmalı. Tezgahtan kendi alabiliyorsa almalı. Çünkü üstü başka altı başka oluyor. Buna dikkat etmeliler.

Recai Yenimahalle, bir de Kudüs hurması diye aslında İsrail hurmasının satıldığını söylerken 'Özellikle Türkiye'de bazı çarşılarda bunlardan çok miktarda satılıyor. Alırken mutlaka sorsunlar. Hatta bunların genetikleriyle oynanıyor. İkisi de aynı tür olan hurmayı yan yana koyduğumuzda ve karıncalarla test yaptığımızda karıncaların kimyasal olana değil doğal olana doğru geldiklerini görüyoruz' dedi.