HOLLANDA

Denk Amsterdam'dan yüksek park ücretlerine karşı imza kampanyası

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Amsterdam'da PvdA, GroenLinks ve D66’dan oluşan koalisyonun duyurmuş olduğu park tarifelerinde gerçekleştirilecek zam ve ücretli park alanları sınırının genişletilmesi tasarısı yoğun tepkilere yol açtı.

Koalisyon yeni dönemi finanse etmek için park gelirlerini yaklaşık 36 milyon euro arttırmayı planlarken, bu gelirin 30 milyonu aşkın bir bölümünü Nieuw-West, Zuidoost ve Noord bölgelerindeki park yerlerinden sağlamayı planlıyor.

Yapılmak istenen bu uygulamanın adaletsiz olduğuna ve Amsterdam'daki dar gelirli hanelerin yoğun olduğu semtlerin çok ağır bir şekilde vergilendirileceğine dikkat çeken Amsterdam Belediye Meclis üyesi Süleyman Koyuncu, park tarifelerine yapılmak istenen zamma ve uygulamanın genişletilmesine karşı bir imza kampanyası başlattı.

Süleyman Koyuncu kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada “Amsterdam'da kalan veya kalmayan tüm halkımızı bu imza kampanyasına destek olmaya ve yapılmak istenen adaletsizliğe karşı çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.

Park yerlerinde bilerek oluşturulan yoğunluk bahane edilerek her iki yılda bir park gelirleri 30 milyon euro artırıldığını ifade eden Koyuncu, “Halkımız birbirini ziyaret edemez hale geldi. Artık buna bir son verilmeli.” şeklinde ifade kullandı.

Denk vekili Süleyman Koyuncu tarafından başlatılan imza kampanyasına katılmak için bu linki ziyaet edebilirsiniz.

Amsterdam’da park ücretleri aşamalı olarak artırılacak
Belediye Encümeni Melanie van der Horst tarafından geçtiğimiz günlerde belediyeye sunduğu yeni planda şehirde park etmiş arabaların kamusal alan üzerinde büyük bir yük oluşturduğu belirtilerek, sürücülerin şehrin bakımına ekstra katkıda bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Sunulan plana göre 2024 yılından itibaren Nieuw-West ve Zuidoost bölgelerinde ücretsiz park yeri kalmayacak. Bu bölgelerde pazartesiden cumartesiye, haftanın 6 günü saat 09:00 ile 19:00 arasınca saatlik park ücreti 1,60 euro olacak. Şehrin diğer bölgelerinde uygulanan park ücretlerine de 20 ila 50 sent arasında yapılacak. Amsterdam Oost ve Kolenkit mahallelerinde ücretli park uygulaması saat 24:00'e kadar uzatılacak.

Amsterdam şehir koalisyonu uygulamanın bu yaz aşamalı bir şekilde yürürlüğe girmesini öngörüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol