Den Haag'da pazartesiyi, salıya bağlayan gece saatlerinde farklı adreslerde bulunan en az altı araç kundaklandı. Yangınlar bir kilometrelik bir alanda art arda meydana geldi. Polis olayların arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırırken, görgü tanığı olan mahalle sakinlerinin ve kamera kayıtlarının arandığını açıkladı.

Polis kaynaklarından elde edilen bilgiye göre; ilk kundaklama saat 23:15’te Engelenburgstraat'ta gerçekleşti. Olayda bir minibüs alev aldı. İkinci vaka saat 23:30’da Zusterstraat’ta meydana geldi. Bu kundaklama olayında da bir binek aracı ve bir minibüs alevler içinde kaldı.  

Bu iki kundaklamadan yaklaşık birkaç dakika sonra yeni bir kundaklama olayı Gravenzandelaan'da park halindeki bir binek aracında yaşandı. Saat 23:45 civarında ise Hulshorststraat'ta bulunan dört araç kundaklandı. 

Araç kundaklama olaylarının dışında saat 02:00 civarında Jaap Edenweg'de çöp yığını alev aldı. Polis çöp yığınındaki yangın ile otomobillerin kundaklanması vakaları arasında bir bağlantı olup olmadığının araştırıldığını açıkladı. 

Salı sabahı polisten yapılan açıklamada, dün gece saatlerinde daha fazla aracın kundaklandığı belirtildi ancak detay bilgi paylaşılmadı. Polis sosyal medya hesaplarından olaylarla ilgili görgü tanıklarının arandığı duyuruldu. Elinde kamera görüntüleri olan vatandaşlara da bu görüntüleri polisle paylaşmaları çağrısında bulunuldu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş