Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı önderliğinde İstanbul'da düzenlenecek TEKNOFEST için gençlere YTB'ye yapacakları başvurular değerlendirildikten sonra katılım desteği sağlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Mavi Kart sahibi, yurt dışında mühendislik bilimleri alanında yüksek öğretime devam eden ya da mezun gençlere verilecek destek için başvuru şartları arasında orta öğretimini yurt dışında tamamlamış olmak ve 18-30 yaş aralığında olmak da var.

Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucunda TEKNOFEST'e katılmaya hak kazanan katılımcıların yaşadıkları ülkelerden İstanbul'a gidiş dönüş uçak biletleri, konaklamaları ve festival alanına ulaşımları YTB tarafından karşılanacak.

İlgilenenler, 16 Eylül'e kadar https://basvuru.ytb.gov.tr/ adresinden başvuru yapabilecek.


Teknofest nedir.

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

T3 Vakfı’nın faaliyetleri arasında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları, üniversite teknoloji takımları programı ve teknoloji girişimlerine yönelik destekler yer alıyor.

Vakıf, 2017 Temmuz ayında hayata geçirdiği DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile ortaokul ve lise gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde ilk 18 ay, proje odaklı eğitim modeli çerçevesinde "robotik ve kodlama", "arduino ve elektronik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "havacılık ve uzay teknolojileri", "yapay zeka", "nanoteknoloji", "mobil uygulama programlama", "siber güvenlik" derslerini içeren kapsamlı bir eğitim alacak olan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, ikinci 18 ayda ise projeler geliştirecek ve uluslararası yarışmalara katılacaklar.

Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaları kapsamında Vakıf, Millî Teknoloji Burs programı ile burs desteği ve Teknoloji Takımları programı kapsamında üniversite teknoloji takımlarına ekipman, altyapı, ulaşım ve teknik danışmanlık desteği veriyor.

T3 Girişim Merkezi (T3GM) çalışmaları kapsamında ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler ile girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

T3 Vakfı, 2023 yılına dek 1001 Teknoloji Takımını ve 1001 Teknoloji Girişimini desteklemeyi hedefliyor.

Daha fazla bilgi için tıklayın