Gizlilik politikasını güncelleyen ve bundan böyle kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacağını söyleyen WhatsApp, oldukça ses getirmişti.

Yeni gizlilik politikasında aktarılan bilgilere göre artık kullanıcıların bilgileri Facebook veritabanında yer alacak. Her ne kadar bu bilgilerin farklı bir yerde başka insanlar tarafından görülmeyeceği söylense de, ileriki dönemde bir reklam çalışması olduğunda Facebook var olan verilerden faydalanabilecek.

Kısacası servis, "daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi" için kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacak.

Peki WhatsApp bilgi paylaşımı nasıl kapatırız? WhatsApp'ın bilgilerimizi paylaşmamasının yolu ne?

Android için WhatsApp Bilgi Paylaşımı Kapatma
Android cihazlar için öncelikle Whatsapp'ta Ayarlar > Hesap bölümüne girmeniz gerekiyor. Bu bölümde en altta yer alan "Hesap bilgilerimi paylaş" seçeneğindeki işareti kaldırmanız gerekiyor.

whatsapp-hesabi-bilgileri-paylasma-kapat-2

Bu işareti kaldırdıktan sonra karşınıza "Facebook reklamları ve ürünleriyle ilgili deneyiminizi geliştirmek için WhatsApp hesap bilginizi kullanmak istemediğinize emin misiniz? Eğer "Paylaşma"ya dokunursanız, bu ayarı daha sonra değiştiremeyeceksiniz" mesajı gelecek. "Paylaşma" seçeneğine tıklamanız, artık bilgilerinizin paylaşılmaması için yeterli.

iOS için WhatsApp Bilgi Paylaşımı Kapatma
iOS için de benzer bir yönerge söz konusu. Ayarlar > Hesap bölümüne gittiğinizde karşınıza en altta "Hesap bilgilerini paylaş" seçeneği çıkacak.

slack-for-ios-upload

Bu seçeneği işaretli olmaktan kaldırdığınızda artık Facebook deneyiminizi geliştirmek için bilgilerinizin kullanılmayacağını ve paylaşma seçeneği işaretlenirse bu ayarın tekrar yapılamayacağı ile ilgili uyarı mesajı gelecek. Uyarı mesajına "Paylaşma" dediğiniz takdirde bilgilerini paylaşmıyor olacaksınız.

Kaynak: Shiftdelete.net