Türkiye'de 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanan 4.5 G’nin ardından 5G için de çalışmaları başlatıldı. Bu konudaki ilk işbirliği ise Türk Telekom ile Nokia arasında gerçekleşti.

Türkiye'de teknolojik alanda gelişmeler son dönemlerde hız kazanırken pek çok marka da bu konuda çalışmalarını yürütme konusunda iş birliğine gitmeye çalışıyor. 5G için Türkiye'deki faaliyetlerini birleştirme kararı alan Türk Telekom ve Nokia konu ile ilgili imzaları atarak anlaşma sağlarken önümüzdeki dönemlerde 5G için iki markanın daha güçlü bir şekilde çalışma yapacağı öğrenildi.

Türkiye'de özellikle Avea, TTNET ve Türk Telekom birleşmesinin ardından Türk Telekom gücünü daha da arttırırken telekomünikasyon alanında da mobil olarak hizmetlerini sunmaya çalışıyor. 4.5 G ile Türkiye'de fark yaratan kurumlardan olan Türk Telekom 5G için de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürürken Nokia'nın desteğini alması işleri daha da kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ve Nokia Başkanı ve CEO’su Rajeev Suri ile Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ernst Nassl’nin Katıldığı özel bir etkinlik ile iki grup arasında anlaşma sağlanırken toplantıda 5G teknolojisinin neler getireceği ve iki markanın nasıl bir iş birliği içerisinde olacağı konusunda açıklamalar yapıldı. 2 firmanın da temsilcileri yapılan bu anlaşmadan mutlu olduğunu söylerken 5G’nin Türkiye'de pek çok konuda işleri kolaylaştırılacağını ifade edildi.