Teknoloji firmaları arasındaki rekabet giderek ilginç bir hal almaya başlıyor. Viral çalışmalarla rekabet eden markalar arasındaki son çekişme Samsung ve Apple arasında yaşandı. Daha önce Apple ile dalga geçen reklamlar yayınlayan Samsung şimdi de Hollanda'da bulunan Appel isimli küçük bir kasabada ücretsiz olarak Galaxy S9 telefonunu dağıttı.

Samsung bedava Galaxy S9 dağıttı
Hollanda'daki Samsung ekibi küçük kasabada 50 adet Galaxy S9'u ücretsiz olarak dağıttı ve kullananlardan görüşlerini aktarmalarını istedi. Bu görüş ve tepkileri bir video ile paylaşyan Samsung Hollanda ekibi yaptıkları çalışmadan memnun görünüyor. Telefonu alan kullanıcılar da bedava telefon sahibi olmanın keyfini çıkarıyorlar. Hollanda Samsung tarafından paylaşılan videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/WLEZAbfBDl4

Bu tarz bir çalışmanın ne gibi faydası olacak bilinmez. Ancak Apple'ın bir diğer rakibi olan Huwaei de geçtiğimiz günlerde benzer bir viral çalışmaya imza atmıştı. Apple'ın yeni telefon modellerini kuyrukta satın almak için bekleyenlere Huawei tarafından bu markanın powerbankları dağıtılmıştı.

Apple'ın pek umurunda olmuyor
Ürünlerini diğer rakiplerine göre oldukça yüksek kar marjlarıyla satan Apple'ın bu tarz çalışmalara genelde pek bir yanıtı olmuyor. Bu anlamda rakiplerini pek umursamayan marka kendi yolunda ilerliyor.