Microsoft bugün merakla beklenen etkinliğini New York'ta gerçekleştirdi. Şirketin etkinliğinde en dikkat çeken duyurusu ise ilk hepsi bir arada bilgisayarı Surface Studio oldu.

Apple'ın iMac'ine ciddi rakip olacak olan Surface Studio, 28-inç, 4,500 x 3,000 PixelSense, 12.5mm kalınlıkta dokunmatik ekrana sahip. Cihazın bu ekranı, 13.5 milyon pikseli itme yeteneğine sahip. Bu, 4K ekrandan %63 daha fazla. Yani kısaca cihazın ekranı özellikle grafik işleriyle uğraşan profesyoneller için tabiri caizse biçilmiş kaftan.

Fiyat ve diğer özellikler

Beklendiği üzere Windows 10 işletim sistemini çalışturan Surface Studio, çeşitli versiyonlara sahip. Mesela 6. nesil Intel Core i5 işlemci, 1TB sabit disk, 8GB RAM ve 2GB GPU'lu model 2,999 dolardan başlayan fiyatlara sahipken, isteyen 500 dolar ekstra ödeyerek bu modelin daha güçlü olan Core i7 CPU ve 16GB RAM'li halini alabiliyor.

Ayrıca cihazın Core i7 işlemci, 2TB sabit disk, 32GB RAM ve 4GB NVIDIA GeForce 980M ekran kartlı versiyonu ise 4,199 dolara satın alınabiliyor.

Öte yandan Surface Studio'nun 15 Aralık'tan itibaren satışa sunulacağı belirtiliyor.

Kablosuz klavye ve fare de duyuruldu

Bu dev cihazın yanında Microsoft, dokunmatik ekrana takılıp kalmak istemeyenler için tasarladığı kablosuz klavye ve faresini de açıkladı. Bunların yanı sıra Surface Studio kutudan bir de özel kalemle çıkıyor. Bu kalem dokunmatik yüzey üzerinde kullanılabiliyor.

İşte cihazın tanıtım videosu;

https://www.youtube.com/watch?v=BzMLA8YIgG0

Kaynak: Veteknoloji.net