Microsoft tarafından yapılan son hamlede Surface adı verilen yeni bilgisayar serisi piyasaya sunulurken marka tarafından piyasaya son olarak sunulan bilgisayar modeli Microsoft Surface Pro 4 olmuştu.

Microsoft Surface Pro 4 ile her ne kadar piyasadan istenen tepki alınmamış olsa da marka yeni bilgisayar serisi ile birlikte oldukça ilgi görüyor. Bu bakımdan yeni ürünler ile birlikte satış rakamlarının artması beklenirken 2017 yılında piyasaya sunulacak Microsoft Surface Pro 5 modeli şimdiden konuşulmaya başlandı. Tablet ve bilgisayar olarak kullanılabilen 2’si 1 arada şeklinde tasarlanan Microsoft Surface Pro modelleri, bu bakımdan oldukça işlevsel ve kullanışlı. Kişilerin farklı alanlardaki işlemlerine göre tablete da bilgisayar olarak kullanabileceği Surface serisi üstelik üstün özellikleri sayesinde pek çok işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Yeni modelin 2017 yılında çıkartılması beklenirken bugüne kadar yapılan paylaşımlarda bilgisayarlarda olması beklenen özellikler şöyle;

4K ekran çözünürlüğünde 17 ile 19 inç arasında ekran

Intel Skylake i7 işlemci

16 GB RAM

512GB SSD dahili bellek

Microsoft Surface Pro 5 fiyatının ise 900 Dolar’dan yüksek olması bekleniyor.

Kaynak: veteknoloji.net