Yeni bir ürün piyasaya sürüldüğünde genelde bazı sorunlar da ortaya çıkabilir. Bunlardan birisi de Apple'ın yeni nesil akıllı telefonlarında ortaya çıktı.

iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde yaşanan soruna göre telefonların ekranı uyandırılmadan şarj olmuyor. Yani telefonu şarj etmek için ekranı açmak gerekiyor. Garip hata ile ilgili dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar da isyan etmeye başladı.

Kullanıcıların sesini duyan Apple, bu sorunu ortadan kaldırmak adına çalışmalarına başlamış durumda. Gelen haberlere göre iOS 12.1 Beta 2 sürümü bu sorunu çözüyor.

Yani artık cihaz sahipleri telefonlarını şarja taktıktan sonra tekrardan şarj olup olmadığına bakmak zorunda kalmayacaklar.

Bu tür yazılımsal sorunlarla Apple sık sık gündeme gelebiliyor. Bu sorunları her ne kadar hızlı aşsalar dahi, yine de bu problemlerin sıklığı kullanıcıların gözüne batmakta.

Büyük ihtimalle güncelleme genel kitleye ilerleyen haftalarda gelecek. Güncellemenin yayınlanması ile beraber iPhone Xs ve Xs Max kullanıcıları artık rahat bir nefes almış olacak.

Ünsal Sarıtoprak